Nieuws

29-03-2019

5 signalen die aantonen dat je klaar bent voor je eerste woning

 

Woon je nog thuis of in een huurhuis en begint het te kriebelen om zelf een huis te kopen? Op een bepaald moment zal je de drang hebben om je te settelen in een eigen stekje. Deze grote stap is voor veel mensen moeilijk om te zetten. We zullen jou hierbij helpen. Herken jij jezelf in deze vijf signalen? Dan ben je klaar om een huis te kopen.

1.         Je hebt een job met een stabiel inkomen

De belangrijkste factor om een eigen huis of appartement te kopen, is natuurlijk geld. Een hypotheek kan hier al veel bij helpen, maar om deze te krijgen van de bank moet je wel een vast loon hebben. Is er een risico dat je werkloos zal worden? Zal je in de toekomst evenveel blijven verdienen? Iedere bank leent geld uit aan de hand van verschillende criteria, geef zeker niet op als je door één bankier wordt afgewezen.

2.         Je hebt de renovatiekriebels te pakken

Bij het huren van een pand heb je niet altijd de mogelijkheid om je woning aan te passen naar eigen wensen en noden. Op een bepaald moment zal je toch die drang voelen om van je huis een ‘thuis’ te maken. Deze constante behoefte om de kamers in je huurwoning naar je hand te zetten, laat zien dat je ‘de eigen-huis-kriebel’ te pakken hebt. Tijd om zelf een huis aan te schaffen?

3.         Je aan de regels houden wordt plots moeilijk

Vroeg of laat komt het moment waarop je niet meer begrijpt waarom de huisregels van je ouders zo belangrijk zijn. Waarom moeten je schoenen altijd uit? Waarom moet je altijd op voorhand weten waar je gaat eten? Wanneer de rebel in jou naar boven begint te komen, kan het betekenen dat je nood hebt aan eigen regels in een eigen huisje.

4.         Je brengt meer tijd door op de site van IKEA dan op café

Iedereen heeft ooit al eens het moment gehad waarop de nieuwste IKEA-catalogus minstens even interessant is als een nachtje uitgaan. Hier kan je helemaal bij wegdromen en in je hoofd je eigen stekje beginnen inrichten. Staat jouw computergeschiedenis vol met IKEA-bezoekjes? Dan moet je dringend beginnen denken aan verhuizen.

5.         En… je ouders geven duidelijke hints dat je moet vertrekken

Het is misschien moeilijk om te horen, maar ook je ouders zullen ooit behoefte hebben om terug alleen te wonen. Net als jij, hebben ze nood aan privacy. Op zo’n moment geven mama en papa enkele subtiele hints zoals: ‘Goh, ik zag laatst dat er een leuk huisje te koop staat.’ Of ‘Woont Sarah niet al een tijdje op zichzelf?’ 

Nu weet je zeker wat de symptomen van de eerste verhuiskriebels zijn. Kan je deze vijf puntjes afstrepen? Dan is het zeker tijd om eens rustig te beginnen rondkijken. Neem zeker een kijkje op onze website https://immo-blankenberge.be/nlen laat je droom van een eigen stekje (woning, appartement of grond) uitkomen. 

Bron: Emma Steen